Seranova Seramik | Seramiğin parlayan yıldızı...
Seranova Seramik Carna Seranova Seramik Castle Seranova Seramik Chipping Seranova Seramik Grace Seranova Seramik idole

Uşak`tan Dünyaya Açılan Seramik Markası

2012-2013 yılları arsında gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve yenilikçi vizyonuyla yeniden yapılanma sürecini tamamlayan Seranova, bayilik sisteminden bayi konseptine, modern tasarım anlayışından yenilikçi ürün gruplarına kadar kurumsal açıdan her alanda tepeden tırnağa yenilenerek zirveye koşuyor. Uşak`tan çıkan bir dünya marksı olma konumunu güçlendiren Seranova, yenilenen vizyonu doğrultusunda dünya genelinde çok daha geniş pazarlara açılmayı hedefliyor.

Kalitesi ve tasarım gücüyle bugün uluslararası arenalarda tescil edilmiş bir Türk markası olarak öne çıkan Seranova, halihazırda üretiminin en az yüzde 35`ini ihracata yönelik gerçekleştiriyor. İhracat hedefleri doğrultusunda özellikle ABD, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına odaklanan Seranova, 26-28 Mart 2013 tarihlerinde Nijerya Lagos Ecowas Türk İhraç Ürünleri Fuarı, 24 Nisan 2 Mayıs 2013 tarihleri arasında ABD Atlanta Doğal Taş, Mermer Dış Kaplama Fuarı, 30 Nisan - 2 Mayıs 2013 tarihlerinde ise Suudi Arabistan Cidde Banyo,Mutfak, Havuz ve SPA Fuarı`nda modern ve yenilikçi tasarımlarıyla yer alarak marka bilinirliğini ve pazar payını artırmayı hedefliyor.

Seramik sektöründe Türkiye`nin önde gelen ilk 10 markası arasında yer alan ve önemli yatırımlara imza atan Seranova, Uşak`ın sahip olduğu kültürel değerlere de özel bir önem veriyor, bu değerlerin dünya genelinde tanınması konusunda önemli çalışmalarda bulunuyor. Hızlı bir büyüme stratejisini benimseyen Seranova, önümüzdeki birkaç yıl içinde mevcut pazar paylarını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Seranova- 2000 yılında yatırımlarım tamamla yarak üretime başlayan Seranova Seramik, ilk yıllarda 2 milyon m2 / yıl olan üretim kapasitesini yeni yatırımlarla 11 milyon m2 / yıl'a çıkarttı. Seramik sektöründeki yenilikleri hayata geçiren Seranova Seramik, gerek iç gerekse dış pazarlarda aranılan marka olma özelliğini sürdürülebilir kılmak için sürekli gelişimi ve büyümeyi hedeflemektedir. Uşak'ta 50. 000 m2'si kapalı, 480. 000 m2 açık, toplam 530. 000 m2'lik bir alanda yer ve duvar karoları üreten Seranova Seramik, 6 milyon m2 yer ve 5 milyon m2 duvar olmak üzere toplam 11 milyon m2'lik üretim kapasitesine sahip bulunmaktadır. Yer seramiğinde tek pişirim, duvar seramiğinde hızlı çift pişirim teknolojisini kullanan Seranova Seramik, 2013 yılını atılım ve yenilenme dönemi olarak belirlemiş ve bu doğrultuda yaptığı çalışmalar sonunda makine parkına, digital baskı sistemleri, parlatma ve kareleme hatları ile gövde boyama sistemleri ilave etmiştir. Yer ve duvar karolarında TS EN 14411 standardına uygun üretim gerçekleştirmektedir. Üretiminin en az yüzde 35'ini ihracata yönelik olarak planlayan ve bu plan doğrultusunda ihracatyapan Seranova Seramik, seramik ürünlerinin Avrupa ülkelerinde serbest dolaşımını sağlayan CE işaretleme deklarasyonunda ilk bulunan kuruluş olma özelliğine sahiptir. Seranova Seramik, üretimde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemini, çevreye duyarlılığının gereği olarak ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ni uygulamaktadır. 2012 2013 yılları arasında gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve yenilikçi vizyonuyla faaliyetlerini Seranova adıyla sürdürme kararı alan kuruluş, dünya ülkelerinde parlayan bir Türk markası olmayı hedeflemektedir.

08-04-2013 AKSİYON DERGİSİ SF. 13